Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Panorama Bytowa 45-59 (kopia ze starego forum)
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: Sro 22 Cze, 2005   Panorama Bytowa 45-59 (kopia ze starego forum)

Pod rozwagę.Myślę ,że dobrze by było,gdyby układ zdjęć w galerii z tych lat /idzie mi o zjęcia panoramy miasta robione z wieży kościoła /stanowił wrażenie oglądania miasta dookoła ciągle w jednym kierunku np.w prawo.Wtedy porządek zdjęć byłby następujący:1,3,8,6,5,4,2,7,9,14,13,10,11,.Brakuje zdj.12 ,prawdopodobnie Zamku,lub innych.Które zdjęcie zaczynać będzie kolekcję?Najlepiej wybrać takie które jednoznacznie nakładają się na siebie.Pozdrawiam.
Gość

---------------

Dobry pomysł, postaram się to zrobić
pozdrawiam - dzięki za podpowiedź

Ps. Zamek też mam z tej serii, a więc dam
Balbin

---------------

Balbinie.Nie chcę być namolny ,ale /Panorama Bytowa P.Kopystyńskiego tego wymaga/pod zdj.nr 9 przydałby się opis.Obecnie istniejący jest zbyt ogólny.Na zdjęciu jest salka katechetyczna,Szkoła nr 2 przy ul.Podzamcze.Wyżej jest ul 1-Maja i budynek w którym był sklep monopolowy u P.Stasia /tak się wtedy mówiło/.Tam też był ów skup butelek.Przy ul Podzamcze w pierwszym budynku w prawo od Szkoły mieścił się zakład mechaniczny P.Nikla /Nikiela/.We wspomnianej salce katechetycznej naukę religii pobierał chyba cały Bytów lat 1950-70.Mnie uczyli ks.Zieliński ,Roszak i Wichłacz.
Gość

---------------

Ależ nie jesteś namolny, to są ważne informacje, zaraz je umieszczę, dzięki za sugestie

Gość

Wysłany: Sob 24 Lut, 2007   Fotografia nr 1

Myślę (jeśli żle to mnie poprawcie) że ta fotografia przedstawia widok na byłą piekarnię PSS - obecnie z lewej Bartik po prawej Alex. W tle po lewej budynki ul. Tartaczna 15 i 17 .

Gość

Wysłany: Sob 24 Lut, 2007   

Dokładnie to jest to miejsce :-)

Ps.
Drogi "gościu", jeśli to możliwe to proszę o zarejestrowanie się na stronie fotoalbumu i komentowanie bezpośrednio pod fotografiami. Jest to dużo praktyczniejsze, gdyż trudno jest teraz szukać zdjęcia o podanym numerze i łatwiej jest śledzić dyskusję. Działy na forum działały gdy nie było możliwości komentowania pod zdjęciami.

Odpowiedz do tematu